Rescop stapt over op Office 365

Rescop stapt over op Office 365

Rescop is een moderne, procesgerichte compliance partner. Office 365 zorgt ervoor dat Rescop nog beter kan samenwerken intern en met ketenpartners. Medewerkers en externe partijen kunnen hun informatie met deze cloudoplossing gemakkelijk delen en vinden. Altijd, overal en op elk device.

Uitdagingen

Voordat Rescop overstapte op Office 365, werden documenten op een fileshare opgeslagen. "Documenten waren lastig vindbaar. En als je dan een document vond, was het maar de vraag of je de laatste versie voor ogen had. Dat maakte het heel ingewikkeld om samen te werken, zowel binnen Rescop als met externe partijen. Daarnaast was ons intranet aan vervanging toe. Het was niet sociaal en interactief, dus niet meer van deze tijd. Het CMS-systeem was bovendien lastig in beheer en onze medewerkers konden niet vanaf externe locaties op het intranet inloggen."

Cloudoplossing

Met Office 365 koos Rescop voor een cloudoplossing. Een welbewuste keuze, vertelt Rico van Zundert: "Wij willen alleen gebruikmaken van de functionaliteit van Office 365 en vinden het belangrijk dat de beheerkosten laag zijn. Een cloudoplossing is aanzienlijk goedkoper dan hosting. Daarnaast is onze informatie nu altijd en overal beschikbaar, op elk device. Onze 100 medewerkers kunnen via internet inloggen en krijgen vanaf hun laptop, iPad of smartphone toegang tot de informatie via een online omgeving. Dat werkt prima."

Sociaal intranet

Wij hebben nu een sociaal, interactief intranet in Office 365. Hier kunnen wij gemakkelijk informatie delen, zoals nieuws, planningen, polls, algemene kalenders en de speerpunten binnen het bedrijf. Samenwerken en informatie delen is nu zo eenvoudig!